onsdag den 28. marts 2012

scarf + hood = snood

I anledningen af min fødselsdag vil jeg dele en opskrift med jer som jeg har brugt meget tid på at gøre helt rigtig!! Denne opskrift gentog jeg MANGE gange da jeg lavede julegaver. Hvis jeg skal sige det selv er det en oplagt gaveide, et projekt der ikke tager for langt tid at lave OG som kan betale sig økonomisk (150-175 kr.). Dette er også et godt projekt til begyndere!

Strikket snood. Cirkeltørklæde.
Tak til søsteren der her agerer tørklæde-model!

Strikket snood. Cirkeltørklæde. Mobius.

Man kalder det en 'snood'. Der findes mange opskrifter på forskellige typer snood og det var tydeligt, at jeg skulle gøre mig det klart hvilke mål der var helt rigtige. Jeg synes at en snood skal være stor nok i åbningen at man kan tage den på uden at ødelægge det gode hår. Den skal samtidig ikke være så stor i åbningen at vinden kan pible ind omkring halsen. Der skal være nok længde på så man ikke bliver kold i nakken hvis man vil hive den op over hovedet (bruge den som hætte/hood).




Vil du se opskriften på min snood så se hele indlæget herunder!


tirsdag den 13. marts 2012

Broderi for begyndere

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/02/Questionmark.svg/429px-Questionmark.svg.pngDer var en der på bloggen her stilte spørgsmålet hvordan man griber et projekt an, som det der kan ses i indlæget "Smell it!". Spørgsmålet gik mest på hvordan man tæller op, laver mønster osv men det gav mig inspiration til dette indlæg. Her er assistance til dem der er begyndere inden for broderi og gerne vil have lidt hjælp til hvordan man planlægger og kommer i gang med et broderi med bogstaver.

Jeg har altid oplevet, at det at lære en ny form for håndarbejde er svært, særligt fordi der er meget indforstået sprog som man bare ikke kan når man "er ny". Så her tager vi den helt fra bunden af og jeg gør mig umage for ikke at bruge fremmedord.

Broderi kræver noget planlægning, særligt hvis du laver dit eget mønster. Vær indstillet på at du skal regne lidt på de forskellige elementer af dit broderi inden du kan lave det første sting. Men når du først er i gang, ja så er den fornuftige og omhyggelige planlægning det hele værd.

Vil du læse mere om PROJEKT BRODERI klik på linket og læs hele indlæget herunder