torsdag den 22. september 2011

Crumbly, buttery, sugary shortbread


Vidunderlige shortbread småkager

Skotske shortbread-småkager er én af mine yndlingsting at bage og spise. Der skal kun tre ingredienser til som du altid har i køleskabet. Den er rig på smør men det hele værd for mørdejs-småkagen er lækker!

Kast dig ud i det og let your freak flag fly!

Se opskriften herunder:

torsdag den 15. september 2011

Geisha from Asia

Så er jeg endelig blevet færdig med hvad der nok er det største, mest komplicerede og detaljerede broderi jeg nogensinde har lavet. Aahh!

Svært korsstings broderi af Geisha.

Korsstings mønster. Geisha.
Med franske knude-sting, bullion-sting, lazy daisy-sting, halve og hele korssting og bagsting er jeg vist kommet rundt om det meste. Det tog meget lang tid da mønsteret var utrolig kompliceret men det er jo det hele værd når man kører fingrene over broderiet og mærker kvaliteten og alle de fine sting der giver dimension. Endelig er min geisha blevet færdig og nu er det bare at sætte hende i en ramme nyde at endnu et projekt er færdiggjort.


torsdag den 8. september 2011

Blodbad og nålepuder!

Her til sommer har jeg arbejdet på et broderet motiv som er færdig og nu ligger og venter på at blive monteret til en nålepude. Delene er blevet vellykket synes jeg og jeg synes den er ret sjov hvis jeg skal sige det selv.

Korsstingsbroderi til nålepude. Fra Twisted Stitches.  Afhugget finger. Prick your finger.

Den er det første projekt jeg gav mig i kast med fra bogen Twisted Stitches som jeg skrev om her! Jeg synes det er fedt med projekter der tager udgangspunkt i gamle håndarbejdsmetoder og nye og funky/sjove motiver. Det giver en god kontrast.

Helt modsat af den afhuggede finger ovenfor arbejder jeg nu på (og er snart færdig med) et meget klassisk og utrolig kompliceret broderi. Det er nok det sværeste broderi jeg nogensinde har lavet. Til det har jeg skulle lære en masse forskellige teknikker jeg aldrig før har arbejdet med og det synes jeg er sjovt! Jeg lægger selvfølgelig et billede ud så snart det er færdigt...

Når dagene føles lange og hårde er det dejligt at have et projekt at arbejde på. Hvis man er proces-orienteret som mig er det en fantastisk følelse at sidde med noget og ligeså langsomt kunne se at det tager mere og mere form. Det er nærmest terapeutisk.

Det er egentlig den samme følelse man kan få når man bager. At se hvordan noget man blander sammen i en skål pludselig hæver og ånder og bliver spiseligt og lækkert. Okay, måske tripper jeg lige nu... Men nogle gange skal man jo lade sit 'freak-flag fly'!

torsdag den 1. september 2011

De flotteste sko!

Så var det jeg blev vist en hjemmeside med fantastiske sko fra England. Og der var de mest fantastiske sko jeg længe har set. Der er her tale om Tracy Neules som i samarbejde med et museum der hedder 'the museum of everything' har lavet disse skønne sko. Uuuuh hvor de er flotte!
Se Tracy Neules blog og savl over sæsonens udvalg her!