søndag den 18. december 2011

Funky marengs!

I et forsøg på at lave gode marengskys er jeg nået frem til at marengs (ifølge mine smagsløg) smager bedst hvis de er lavet på en blanding af hvidt sukker og flormelis. Ydermere har jeg fra en fantastisk kogebog, der hedder 'The Vintage Tea Party' af Angel Adoree,  lært at lave stribede marengs. Det gør dem bare lige det sjovere at se på.

Stribede marengskys

Vil du se opskriften på de funky marengs så klik på linket herunder

Funky marengs (ca 48 stk)

Du skal bruge:
  • 2 friske økologiske æggehvider med stuetemperatur (jo friskere æggehviderne er jo bedre! Jo ældre hviderne er jo mere ustabil bliver massen når den er pisket)
  • 60 g hvidt sukker
  • 60 g flormelis
  • 3 dråber vaniljeessens
  • Pastafarve i ønsket farve
  • En sprøjtepose og en stor stjerneformet tylle
  • Bagepapir
    Stribede marengs i ovnen
  1. Tænd ovnen på 110 grader (ikke varmluft)
  2. Del æggehvider fra blommer og hæld hviderne i en metal eller glasskål
  3. Pisk æggehviderne med håndholdt elektrisk pisker eller kitchenaid ved medium hastighed indtil massen er hvid og der efterlades bløde spidser når piskeriset løftes.
  4. Skru nu op for piskehastigheden og tilføj en teskefuld hvidt sukker af gangen. Når du har tilføjet en teskefuld, vent da ca 5 sekunder og tilføj den næste indtil alt sukkeret er optaget i massen. Sluk nu for piskeren med det samme så massen ikke bliver overarbejdet
  5. Si halvdelen af flormelisen ned i skålen og vend det forsigtigt ind i den hvide masse. Pas på ikke at røre da luftigheden så forsvinder. Når der ingen spor af flormelis er tilbage sier du den sidste halvdel i og gentager
  6. Tilføj vaniljeessensen og vend den forsigtigt i indtil du føler dig sikker på den er jævnt fordelt
  7. Læg bagepapir på bagepladen
  8. Klip nu et hul i sprøjteposen og før tyllen på plads i hullet.
  9. Med skaftet af en ske kan du nu tegne to striber med pastafarven på indersiden af posen
  10. Hæld din hvide marengsmasse ned i posen og pas på ikke at mosle for meget rundt med posen da farven så vil fordele sig
  11. Sprøjt nu dine kys ud i hvad der vil svare til en god stor teskefuld med top
  12. Bag dine kys i ovnen i en time. Check at de er sprøde og føles lette, så er de færdige. Hvis ikke giv dem lidt mere tid
  13. Stil dem på en rist til afkøling og opbevar de afkølede kys i en lufttæt dåse
Let your freakflag fly!

1 kommentar:

  1. Kæreste Lea,
    de ser simpelthen skønne ud og dem jeg smagte forleden , der var røde , var rigtig lækre og meget flotte.
    det er da utroligt som du er kreativ . rigtig sjovt og inspirerende
    knus fra næsten mor

    SvarSlet