onsdag den 22. juni 2011

Hyldeblomstsaft i sommervejr!

Hyldeblomstsaft i grydeSå er det tid til hyldeblomstsaft! Den læskende lækre saft som bare smager af sommer... Hmmmm..

Det er nemt at lave, men kræver bare man er der til at røre i det ca 3 gange om dagen. Kast dig ud i det!



Hyldeblomstsaft
citronskal

Du skal bruge:
  • 25-35 klaser hyldeblomst
  • Skallen fra 3 økologiske citroner
  • Saften fra de økologiske citroner
  • 1 kg rørsukker (aller helst økologisk - ja jeg er en nørd!)
  • 1 til 1 1/2 liter kogende vand (nok til at ingredienserne lige præcis er dækket)
  • 25 g citronsyre eller vinsyre (de er stort set det samme men citronsyre er billigere)

  1. Check at alle hyldeblomstklaser er friske og læg dem i et kar eller stor gryde (ikke aluminium da din dejlige aluminiumsgryde vil blive misfarvet!)
  2. Skræl citronerne således at kun
    den yderste gule skal kommer med. Jeg bruger en rigtig skarp kartoffelskræller så jeg får større stykker - men man kan også bruge et rivejern.
  3. Hæld citronsaften, citronskal, sukker og vinsyre over hyldeblomsterne og hæld så det kogende vand over hele molevitten.
  4. Når væsken er kølet ned stiller du den i køleskabet (så den ikke gærer) og rører i den ca 3 gange om dagen. Vær ikke bange for at rode ordentlig rundt i det hele.
  5. Når der er gået 3 dage sier du væsken igennem et rent viskestykke og hælder den på skoldede flasker.
  6. Hvis du vil være sikker på at saften holder og ikke du har tænkt dig at drikke den så hurtigt kan du skylle flaskerne i Atamon.

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaften kan fryses, du kan lave is med den eller hvis du har en hyldeblomstklase tilbage kan du overhælde den med kogende vand og så har du en dejlig kop te.

1 kommentar:

  1. Den lyder helt perfekt.....sammen med lidt hvidvin når sommervarmen kommer!!!

    SvarSlet