søndag den 22. maj 2011

Dampede asparges med blødkogt æg - vi sparer ikke på smøret!

Hvide aspargeser har en utrolig kort sæson. Og det er NU! Så her kommer lige en god og nem opskrift til.

Du skal bruge:
  • Hvide asparges (hvis det er til hovedmåltid skal du regne ca 5 pr. person)
  • Æg
  • En god klat saltet smør
  • Parmesanost så hatten passer
  • Salt
    Dampede hvide asparges med blødkogt æg
  1. Skræl aspargesene så den hårde ydre skal på stænglen er væk. Pas på ikke at knække hovederne! Nogle synes det er nemmest at skrælle nedefra og op således at man starter i bunden og slutter inden det fine hoved. Knæk så den nederste del af stænglen af som er hård. Hvis man forsigtigt tar fat og bøjer enden vil den knække det rigtige sted.
  2. Sæt de skrællede hvide asparges til at dampe i en gryde - de skal have 8-10 min afhængig af tykkelse.
  3. Sæt æg til at koge eller pochere
  4. Anret og værsgo at spis!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar